Wiringherland-02

Metropole Orkest gaf 'huiskamerconcert' op RSG Wiringherlant

"Mevrouw Smits is de parel van deze dag", schrijft cellist Jascha Albracht over het huiskamerconcert dat RSG Wiringherlant in Wieringerwerf had gewonnen. Insiders weten meteen dat het hier gaat om de onvolprezen muziekdocent Karin Smits... lees meer »

Laatste wijziging op dinsdag 27 november 2012

Bruggen Slaan

Tussen wal en schip

Hoe de Muziekbibliotheek in een oude doos verdwijnt... Column van Jan Jaap Kassies: "De Muziekbibliotheek van de Omroep heeft nog 9 maanden om financiering te vinden; een paar ton is al voldoende om een belangrijk deel van de dienstverlening aan het steeds groeiende publiek te continueren."
lees meer »

Laatste wijziging op donderdag 22 november 2012

Michael Schonwandt

"Een grootse, voortdurend stuwende uitvoering"

Frits van der Waa (de Volkskrant, 5 november 2012) over de Derde Symfonie van Sibelius: "Fascinerend optreden onder leiding van chef Schønwandt" - door de Radio Kamer Filharmonie in de NTR ZaterdagMatinee, 3 november 2012. lees meer »

Laatste wijziging op dinsdag 6 november 2012

RFO-Scratchorkest18nov-4

MCO zoekt amateurmusici voor ‘scratchorkest’ 15 feb 2013

In november 2011 speelden 70 amateurmusici mee met leden van het Radio Filharmonisch Orkest in de uitvoering van fragmenten uit de Symphonie Fantastique van Hector Berlioz. Het project was zo’n succes dat de afdeling Educatie van het Muziekcentrum van de Omroep besloten heeft opnieuw een ‘scratchorkest’ samen te stellen. lees meer »

Laatste wijziging op maandag 5 november 2012

Muziekschatten#3

Muziekschatten in concert: Bernhard van den Sigtenhorst Meyer

In de derde aflevering van de concertvideoserie 'Muziekschatten in concert' een opname van de prachtige Sonate voor cello solo van Bernhard van den Sigtenhorst Meyer, uitgevoerd door Arturo Muruzabal. lees meer »

Laatste wijziging op vrijdag 2 november 2012