Nieuwspoort

Kom naar Den Haag en help het Metropole Orkest!

BN-ers, musici, artiesten en sympathisanten van het Metropole Orkest gaan dinsdag 18 december naar Den Haag. De Tweede Kamer stemt dan over de toekomst van het Metropole Orkest. lees meer »

Laatste wijziging op vrijdag 14 december 2012

Laat spelen

Teken de petitie voor behoud van het Metropole Orkest!

Op facebook is één van de duizenden sympathisanten van het Metropole Orkest een online petitie gestart. Binnen een dag was de petitie al meer dan 6000 keer getekend! lees meer »

Laatste wijziging op woensdag 12 december 2012

Rutte en Dekker

Geen steun voor Metropole Orkest

Het Metropole Orkest heeft 10 december jl. in het Kamerdebat over het mediabeleid geen extra budget gekregen. De Tweede Kamer heeft brede steun en waardering voor het Metropole Orkest, maar er is onvoldoende budget om het orkest na augustus 2013 te laten voortbestaan.
lees meer »

Laatste wijziging op dinsdag 11 december 2012

Project de Vuurvogel 2

MCO Educatie: De Vuurvogel

Op 7 december verzamelden ruim 200 brugklassers zich in het Amsterdamse Concertgebouw voor een project rondom Stravinsky’s De Vuurvogel. lees meer »

Laatste wijziging op dinsdag 11 december 2012

Jérémie Rhorer

Opvallende verschillen Telegraaf en Volkskrant

over concert Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. debuterend dirigent Jérémie Rhorer in de Vrijdag van Vredenburg van 30 novembver 2012 met op het programma: Tristan Keuris - Arcade; Igor Stravinsky - Concert voor viool en orkest in D gr.t. (solist: Joris van Rijn); Johannes Brahms - Symfonie no.1 op.68 in c kl.t. lees meer »

Laatste wijziging op dinsdag 4 december 2012