Stichting Omroep Muziek

Nieuws en informatie over het Radio Filharmonisch Orkest, het Groot Omroepkoor, de omroepseries NTR ZaterdagMatinee, AVROTROS Vrijdagconcert en het Zondagochtend Concert, alsook een overzicht van activiteiten in het Muziekcentrum van de Omroep vindt u op:

KlassiekMagazine
Online magazine van de Stichting Omroep Muziek. Met concertagenda en actuele achtergrondinformatie bij concerten van het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor, concerten in de Radio 4-omroepseries NTR ZaterdagMatinee, AVROTROS Vrijdagconcert en het Zondagochtend Concert, alsook concerten en activiteiten in het Muziekcentrum van de Omroep.

Radio Filharmonisch Orkest
Deze site biedt een overzicht van alle concerten van het Radio Filharmonisch Orkest, achtergrondinformatie, discografie, laatste nieuws alsook een overzicht van musici, chef-dirigent en vaste gastdirigenten.

Groot Omroepkoor
Deze site biedt een overzicht van alle concerten van het Groot Omroepkoor, achtergrondinformatie, discografie, laatste nieuws alsook een overzicht van koorleden en vaste koordirigenten.  

Muziekcentrum van de Omroep
Thuisbasis van de Stichting Omroep Muziek en bruisend centrum van talrijke eigen concerten en andere activiteiten.
 
.
.
.
.
.
.
.
.
lees meer »

Laatste wijziging op vrijdag 25 november 2016

Pieczonka

Adrianne Pieczonka zingt Strauss

De Canadese sopraan Adrianne Pieczonka - dé Strauss-zangeres van dit moment - is te horen in een concertprogramma met liederen van Strauss.
Muziek van Richard Strauss - 150 jaar geleden geboren - is dit seizoen volop te horen in De Vrijdag van Vredenburg.
lees meer »

Laatste wijziging op woensdag 19 maart 2014

Marc Minkowski

"Schoonheid die de discussie over 'echt' doet verstommen"

Onder deze kop schrijft Mischa Spel in NRC Handelsblad van maandag 4 november jl. lovend over de NTR ZaterdagMatinee naar aanleiding van de uitvoering van Bachs Hohe Messe door Les Musiciens du Louvre Grenoble onder leiding van Marc Minkowski.
lees meer »

Laatste wijziging op vrijdag 15 november 2013

Markus Stenz

Markus Stenz over Mahler en Henkemans

In De Vrijdag van Vredenburg speelt het Radio Filharmonisch Orkest op 1 november onder leiding van zijn chef-dirigent werken van Mahler en Henkemans. Thea Derks sprak hierover met Markus Stenz.

lees meer »

Laatste wijziging op donderdag 31 oktober 2013

John Adams

Klassieker in wording: The Gospel according to the Other Mary

In de Volkskrant van donderdag 27 juni maakten Robert van Gijssel en Hein Janssen een weinig positieve analyse van het Holland Festival 2013. Adams' The Gospel according to the Other Mary stak er echter gunstig bovenuit.  lees meer »

Laatste wijziging op donderdag 27 juni 2013