Lees alle nieuwsberichten


English text

Dank voor uw steun. Nu Verder!

De minister van OCW Marja van Bijsterveldt heeft laten weten dat het kabinet het MCO wil laten voortbestaan. Er zijn meerdere redenen aangegeven: de hoge kwaliteit van de MCO-ensembles, het enorme aantal (inter)nationale protesten en de blijvende behoefte vanuit de omroepen aan live muziek.
Het kabinet stelt vooralsnog 12-14 miljoen euro ter beschikking vanuit het mediabudget. Dit is minder dan de helft van het huidige budget en dus onvoldoende om het MCO in volle omvang in stand te houden. Daarom zal in de komende tijd in een overleg tussen de minister, de omroepen en het MCO verder worden gesproken over de toekomst van het MCO.
Maar: we zitten - mede dankzij u - weer aan tafel, we praten over onze toekomst, het kabinet heeft ingezien dat schrappen een slecht idee was. Daar gaan we nu op verder bouwen. Nogmaals dank voor uw steun. Wij houden u op de hoogte.


Maak een foto of video van onmisbaar en verrassend geluid

Laat het MCO in al zijn veelzijdigheid voortbestaan. Geef Radio Filharmonisch Orkest, Radio Kamer Filharmonie, Groot Omroepkoor, Metropole Orkest en Muziekbibliotheek de ruimte. Steun onze actie door een foto of video te maken met uw visie op het onmisbare en verrassende geluid van het MCO! U bent vrij dit geheel naar eigen inzicht te doen. Stuur uw creatie (max. 2 MB) m.b.v. onderstaand formulier.

Bekijk alle inzendingen

Na goedkeuring komt uw inzending z.s.m. online.
Plaats een reactie met alleen tekst hiernaast in de rechterkolom.


partners